Kézilabda

2023.12.31. 16:00

Micsoda év volt! Hihetetlenül sok utat tettek meg 2023-ban a DVSC kézisei

A debreceni csapat egy esztendő alatt csaknem a Föld kerületének felét is megtette.

Tóth Huba Elemér

Füzi-Tóvizi Petra (balra) és Vámos Petra (jobbra) 2023-ban is sokat tett a Lokiért

Fotó: Napló-archív

A DVSC Schaeffler együttese 2023 januárjában még az Európa-liga csoportkörében bizonyított, ahol a továbbjutás csupán a rosszabb gólkülönbség miatt nem jött össze – a debreceni csapaton kívül a dán NFK Nyk és a norvég Sola is egyaránt 8 pontot szerzett, míg a horvát Podravka Vegeta hat vereséggel zárt. A Lokisták a bajnokságban és a Magyar Kupában aztán bronzérmesek lettek, arra talán pedig még a legfanatikusabb szurkolók sem számítottak, hogy a piros-fehéreket a jelenlegi idényben már a Bajnokok Ligájában láthatjuk.

Szilágyi Zoltán alakulata a jelenlegi szezonban is szépen teljesít, hisz a nemzetközi színtéren a nyolcaddöntőbe jutást érő helyen áll, míg az NB I.-ben 9 győzelemmel és egy vereséggel a 4. pozíciót foglalja el. Párhuzamosan, kettős fronton teljesíteni nem könnyű, hisz még a legprofibb játékosok is elfáradhatnak.

Hatalmas távolság

A HAON utánanézett, hogy a DVSC kézilabdázói mennyit utaztak a klub sikeréért a 2023-as esztendőben. Vámos Petráék egy esztendő leforgása alatt a klubbal összesen 42 tétmeccset játszottak, fele alkalommal idegenben szerepeltek, így nem csak a sportolók lábaiban, hanem az utazáshoz használt járművekben is van jó pár kilométer.

dvsc-loki-kézilabda-debrecen-haon-hajdu-bihar-sport
A DVSC kézisei ezeken a helyeken játszották 2023-ban a bajnoki mérkőzéseiket
Forrás: Google Maps

A bajnokság miatt a hajdúságiak május végéig oda-vissza csaknem 4100 km-t tettek meg, míg a mostani kiírásban megközelítőleg 2900 km-nél járnak. Ehhez még hozzávehetjük, mikor a Loki a Magyar Kupa négyes döntőjéért Tatabányára utazott, és tett meg retúrban körülbelül 650 km-t. Sokat nyom a latban, hogy a nemzetközi siker érdekében közel 11500 km-t járt be a csapat.

dvsc-loki-kézilabda-debrecen-haon-hajdu-bihar-sport
A DVSC kézisei ezeken a helyeken játszottak 2023-ban nemzetközi mérkőzést
Forrás: Google Maps

Mindent összesítve a Loki játékosai közösen nagyjából 19 ezer km-t tettek meg, amely a Föld 40 ezer km-es kerületének majdnem a fele. Ráadásul emellett néhányan rendre a válogatottban is be voltak vetve, így egyénenként még hihetetlenebb számot mutathat a képzeletbeli kilométeróra állása.

Nehéz időszak jön

Az igazán nagy erőpróba pedig csak most kezdődik, brutális, milyen a debreceniek januári menetrendje. Azonban ha a DVSC kézisei a megkezdett úton tovább haladnak, 2024-ben akár még több km-t jegyezhetnek, és a 2023-asnál is sikeresebb esztendőt produkálhatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában